Αρχική Σελίδα

Αρχική Σελίδα

Το καταφύγιο ζώων Άργος, ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2008 και είναι ένας ασφαλής παράδεισος για τα εγκαταλειμμένα, κακοποιημένα και τραυματισμένα ζώα της Κύπρου.

Παρέχετε σ’αυτά η ασφάλεια του καταφυγίου μας και μια ζωή μακριά από τους δρόμους. Βοηθήστε μας να τα προστατεύσουμε, να νοιαστούμε γι’ αυτά και να πετύχουμε τον στόχο μας: να βρούμε στοκαθένα ένα σπίτι γεμάτο αγάπη. Όλα αυτά δεν μπορούμε να τα κάνουμε μόνοι μας, γι΄αυτό βοηθήστε μας να τους δώσουμε την ευκαιρία που αξίζουν. Κάνετε κι εσείς την εισφορά σας στο ΚαταφύγιοΖώων Άργος.

Μπορείτε να κάνετε την εισφορά σας, χρησιμοποιώντας PayPal ή κατευθείαν μέσο της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε (δείτε λεπτομέριες στην σελίδα ‘Βοηθήστε μας’). Δεν μπορούμε ναεπιβιώσουμε χωρίς την στήριξή σας. Κάθε τι μικρό που προσφέρετε, έχει τεράστια σημασία για εμάς, γι’ αυτό βοηθήστε μας να βοηθήσουμε τα ζώα. Σας ευχαριστούμε.

Αρχική Σελίδα

Για εμάς

Στο Άργος πιστεύουμε πως το κάθε ζώο έχει το δικαίωμα να είναι ευτυχισμένο, υγιές και να ζει μια ζωή γεμάτη αγάπη. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για πραγματοποιήσουμε αυτό το όνειρό μας.

Με την βοήθειά σας μπορούμε να κάνουμε περισσότερα.

Το Καταφύγιο Ζώων Άργος, είναι μέχρι στιγμής το σπίτι περισσότερων από διακόσιων γάτων και σκύλων, οι οποίοι ή έχουν κακοποιηθεί ή εγκαταλειφθεί ή τραυματιστεί.

Ο κύριος στόχος μας, είναι η φροντίδα και η ευημερία τους, μέχρι τη στιγμή που θα βρουν ένα νέο σπίτι. Το Άργος διατηρεί τρία φιλανθρωπικά καταστήματα (στο Παραλίμνι, στην Αγία Νάπα και στην Ορμήδεια), τα οποία είναι μια κάποια πηγή εσόδων για τα έξοδα του καταφυγίου.

Οι δραστηριότητές μας περιλαμβάνουν:

Διάσωση σκύλων, γάτων και άλλων ζώων που είναι ανεπιθύμητα και μεταφορά τους στο καταφύγιο.
Δίνουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε άρρωστα και πληγωμένα αδέσποτα ζώα.
Δινόταν στο παρελθόν βοήθεια σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα για στείρωση των κατοικίδιων τους. Τώρα αυτό γίνεται σε συνεργασία με το κράτος.
Βοηθούμε την κοινότητα με το πρόγραμμα επανένταξης των ανεπιθύμητων και εγκαταλειμμένων ζώων σε νέα σπίτια.
Διερευνούμε όλα τα είδη κακοποίησης ζώων και κάνουμε τις απαιτούμενες ενέργειες για επαναφορά καλύτερων συνθηκών διαβίωσης.
Συνεργαζόμαστε με την Κυπριακή Κυβέρνηση στην εφαρμογή του προγράμματος στείρωσης, άγριων και οικόσιτων γάτων.
Συνεργαζόμαστε με την Κυπριακή Κυβέρνηση για τον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, στηρίζοντας παράλληλα και το δικό μας πρόγραμμα στείρωσης άγριων και οικόσιτων γάτων.

 

Ο ιδρυτής μας

Η Στέλλα Στυλιανού, είναι η ιδρυτής και πρόεδρος του Άργους. Είναι επίσης, μια από τα ιδρυτικά μέλη του CVA (Φωνή για τα Ζώα της Κύπρου) - μιας σύμπραξης πολλών κυπριακών οργανώσεων για τα ζώα - και κατέχει τη θέση του γραμματέα στο CVA.

Για εμάς

Βοηθήστε μας

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα χωρίς την δική σας βοήθεια.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε το καταφύγιο. Είμαστε ευγνώμονες για την κάθε εισφορά. Είναι στ’ αλήθεια πολυέξοδο να φροντίζεις τόσα πολλά πεινασμένα μικρά ζώα.

Εισφορές

Με την μέθοδο του PayPal. Απλά πατήστε τους πιο κάτω συνδέσμους, για όποια τράπεζα επιθυμείτε (πληροφορίες για τους λογαριασμούς υπάρχουν πιο κάτω)

Bank of Cyprus A/C No. 0559- 01- 003458-00 IBAN
A/C No. CY22 0020 0559 0000 0001 0034 5800
Cyprus Popular Bank A/C No. 090-11-002245 IBAN
A/C No. CY31 0030 0090 0000 0090 1100 2245

Μπορείτε επίσης να αφήσετε την εισφορά σας, στα κουτιά εισφορών που βρίσκονται στο κάθε κατάστημα του Άργους.

Υιοθετήστε ένα ζώο

Έχουμε περισσότερους από εκατό γάτους και εκατό σκύλους, που ψάχνουν για νέα σπίτια. Αν μπορείτε να δώσετε σ’ ένα από τα ζώα μας, την αγάπη που του αξίζει, ρίξτε μια ματιά στην σελίδα υιοθεσιών μας και θα βρείτε το τέλειο κατοικίδιο για εσάς.

Χρηματοδοτήστε ένα ζώο

Ακόμη κι αν δεν μπορείτε να πάρετε στο σπίτι σας κάποιο από τα ζώα μας, μπορείτε και πάλι να στηρίξετε το Άργος, χρηματοδοτώντας ένα σκύλο ή ένα γάτο. Η χρηματοδότηση του κάθε ζώου θα είναι κοινή με άλλα άτομα, κρατώντας έτσι, το ετήσιο ποσό σε μόνο 50 ευρώ για ένα σκύλο και 20 ευρώ για ένα γάτο. Σε αντάλλαγμα της εισφοράς σας αυτής, θα λαμβάνετε συχνά email με την πρόοδο του ζώου που χρηματοδοτείτε.

Ταξιδεύετε στην Γερμανία;

Έχουμε στενή συνεργασία με τον CYDRA (Κυπριακός Σύλλογος Επανένταξης Σκύλων), οι οποίοι ψάχνουν για άτομα - συνοδούς σκύλων που μεταφέρονται σε σπίτια, για υιοθεσία, από την Κύπρο στην Γερμανία.

Τα καταστήματά μας

Έχουμε τρία καταστήματα: Στο Παραλίμνι, Στην Αγία Νάπα και Στην Ορμήδεια

Έχετε παλιά ρούχα, βιβλία, DVD’s, οικιακά είδη, ηλεκτρικές συσκευές ή οτιδήποτε άλλο που μπορείτε να εισφέρετε για τα καταστήματά μας;

Μπορείτε να τα φέρετε στα διάφορα σημεία συλλογής, που διαθέτουμε στους πιο κάτω χώρους:

Carrefour στη Λάρνακα και στο Παραλίμνι
Άλφα - Μέγα στην Λάρνακα και
Ορφανίδης στην Λάρνακα και στο Παραλίμνι

Εθελοντική Εργασία

Μπορείτε να αφιερώσετε μερικές ώρες την εβδομάδα για να βοηθήσετε στον καθαρισμό, τάισμα των ζώων και συντήρησης του καταφυγίου μας στην Ορμήδεια.

Έχετε ώρα να παίρνετε περίπατο τους σκύλους του καταφυγίου ή να βοηθήσετε σ’ ένα από τα τρία φιλανθρωπικά καταστήματά μας;

Ακόμα και λίγες ώρες την εβδομάδα, για εμάς είναι πολύτιμες και σίγουρα θα γνωρίσετε πολλούς υπέροχους νέους φίλους δίποδους και τετράποδους.

Πράγματα που δεν χρειάζεστε

Κάτι που για εσάς μπορεί να φαίνεται άχρηστο, για εμάς μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που ψάχνουμε. Συνεχώς χρειαζόμαστε πλαστικές σακούλες, εφημερίδες, καθαριστικά υλικά, προϊόντα για κατοικίδια, δοχεία τροφής. Σας παρακαλούμε σκεφτείτε πριν τα πετάξετε!

Εκδηλώσεις Οικονομικής Ενίσχυσης

Έχετε κάποια καταπληκτική ιδέα για κάποια εκδήλωση για οικονομική ενίσχυση; Ίσως το σχολείο, ο σύνδεσμος ή οι φίλοι σας μπορούν να συνεργαστούν μαζί μας για να μαζευτούν όσο το δυνατό περισσότεροι οικονομικοί πόροι για το Άργος.

Γίνετε ανάδοχοι

Πάντα ψάχνουμε για ανάδοχα σπίτια που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν με τα πολύ νεαρά ζώα, κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Θα μπορούσατε να πάρετε κάποιο από τα ζώα μας που χρειάζεται φροντίδα για ένα μικρό χρονικό διάστημα;

Βοηθήστε καθώς ψωνίζετε

Στην υπεραγορά Μετρό στην Λάρνακα και στην υπεραγορά Ξενής στο Παραλίμνι, μπορείτε να προσφέρετε κονσέρβες και άλλες τροφές σκύλων και γάτων για τα ζώα μας.

Μια πολύ μικρή επιβάρυνση στον λογαριασμό σας, θα μπορούσε να κάνει μεγάλη διαφορά σε εμάς.

Μπορείτε επίσης να δωρίσετε τους πόντους της υπερκάρτας σας. Στα ταμεία των πιο κάτω υπεραγορών δώστε τους πιο κάτω αριθμούς:

Carrefour 5683 7685
Ορφανίδης 9540 2000 97115392

 

Στο Facebook

Γίνετε μέλη στην σελίδα μας στο Facebook, για να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις μας κ.λ.π.

Εγγραφείτε στην λίστα του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου

Με την εγγραφή σας στην λίστα του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου, θα σας αποστέλλονται αυτόματα ανά τρίμηνο, τα νέα μας που θα σας κρατήσουν ενήμερους για τις δραστηριότητές μας. Βοηθήστε μας κι εσείς ενεργά, ενημερώνοντας κι άλλους με τη σειρά σας.

Παρακαλώ επισκεφτείτε την σελίδα ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ για να δείτε με ποιούς τρόπους μπορείτε κι εσείς να συμβάλετε στο έργο μας.

Χρηματοδότηση

Στο καταφύγιο Άργος, έχουμε πολλά ζώα που είναι δύσκολο να τους βρούμε σπίτι. Κάποια από αυτά είναι με ειδικές ανάγκες που απαιτούν ειδική φροντίδα και άλλα έχουν αναπτύξη προβλήματασυμπεριφοράς εξαιτίας της παραμέλησης και της κακοποίησης που υπέστησαν.

Με πολλή υπομονή και φροντίδα, αυτά τα ζώα, μπορούν μια μέρα να γίνουν καταπληκτικά κατοικίδια. Για να τα βοηθήσουμε να ζήσουν μια καλύτερη ζωή, έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμαχρηματοδότησης , μέσο του οποίου μπορείτε να παρακολουθείτε την πρόοδο του ζώου που επιλέξατε

Χρηματοδότηση

Υιοθεσίες

Στο καταφύγιο Άργος έχουμε περισσότερα από 300 σκύλους, κουταβάκια, γάτους και μικρά γατάκια, που όλα περιμένουν να βρούν ένα νέο σπίτι. Μπορείτε να βρείτε από το πιο μικρόσωμοδιασταυρωμένο σκυλάκι, μέχρι και μεγάλους σκύλους ράτσας. Μπορείτε να βρείτε από το μικρότερο γατάκι, μέχρι και εντελώς τυφλά ενήλικα γατιά.

Το κάθε ζώο είναι μοναδικό και ψάχνουμε για ξεχωριστούς ανθρώπους που θα τα αγαπήσουν, όσο τ’αγαπάμε κι εμείς και θα τους προσφέρουντην θαλπωρή του σπιτιού που τους αξίζει.

Το κάθε ζώο που έρχεται στο Άργος, θα λάβει κτηνιατρική βοήθεια που περιλαμβάνει από απλή αποπαρασιτική θεραπεία, μέχρι και θεραπεία σπασμένων οστών. Για να καλυφθούν αυτά τα έξοδα και ηκαθημερινή φροντίδα των ζώων, ζητούμε να γίνεται κάποια εισφορά για κάθε ζώο που υιοθετείται.

Υιοθεσίες

Επικοινωνήστε με το Καταφύγιο Άργος

Παρακαλώ τηλεφωνήστε μας στο (00357) 99326045

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

Παρακαλώ πατήστε στην πιο κάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: argos@cytanet.com.cy

Επισκεφτείτε μας

Ερχόμενοι αό τον αυτοκινητόδρομο της Λάρνακας, βγείτε από την έξοδο Αυγόρου - Ορμήδειας.

Ακολουθήστε κυκλικά τον δρόμο πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου και στρίψτε αριστερά στον λόφο.

Στην πορεία θα δείτε στα δεξιά σήμα που θα δείχνει ''Παραλία''. Αμέσως μετά από αυτό στα δεξιά θα δείτε το σήμα του Άργους.

Συνεχίστε στον χωματόδρομο για ακόμη περίπου 300 yards και θα σας βγάλει στο καταφύγιο.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΤΕΛΟΣ